Meny Stäng

Registreringsnummer för moped

Gällande att kolla upp registreringsnummer på bilar, så vet nog de flesta att man ganska enkelt kan göra detta. Via olika SMStjänster som gjort det till sin specialitet att erbjuda information via sms om detta, snabbt och enkelt. En del tror dock att dessa tjänster inte skulle kunna användas för att kolla registreringsnummer moped, och om du också hör till denna grupp, vill vi tala om att detta inte stämmer alls. Istället går det alldeles utmärkt att använda samma tjänster som du hade använt för att kolla registreringsnummer på en bil, även till att kolla registreringsnummer moped om du vill det.

Vilka anledningar kan man då ha för att göra detta?

Den vanligaste anledningen är förstås att man vill köpa en viss begagnad moped, och i samband med detta vill kolla upp just denna moped, för att se att det är rätt person, dvs. ägaren av mopeden, som säljer den, och så vidare. Det händer dock även att folk väljer att kolla registreringsnummer moped bara på grund av nyfikenhet, och det går förstås lika bra det med. Inget i själva förfarandet skiljer sig åt, oavsett vad skälet till att du kollar upp mopeden är.Hur gör man då rent praktiskt för att kolla registreringsnumret för en moped?

Det finns flera olika smstjänster (och även internettjänster, men smstjänsterna är smidigast) som man kan använda för att göra detta. Via sökmotorerna hittar du numren som du ska skicka ett sms till. Transportstyrelsens egen smstjänst är dock den mest populära, så vet du inte vilken tjänst du helst vill välja, kan vi rekommendera denna. Skicka sedan registreringsnumret (du måste ha detta för att kunna använda tjänsten) till det nummer du föredrar, så kommer du att få ett sms i retur, med uppgifter som:

  • Vem ägaren är
  • Vilken typ av fordon det gäller
  • Färg på mopeden
  • Mopedens fabrikat
  • Årsmodellen på mopeden
  • Om mopeden är påställd, avställd eller avregistrerad
  • Om mopeden är kreditköpt, vilket betyder att den inte får säljas vidare

Registeringsnummer moped

Dessa uppgifter kan sedan förstås hjälpa dig göra ett vettigare och mer underrättat val, gällande om du vill köpa mopeden det gäller och så vidare.

Recension:
Registreringsnummer moped
Betygsatt av: Kollaregnummer.com
Betyg: 4.4/5